Luister hier naar de opname van de uitzending over Biobased Design


Wat is regeneratief ontwerp? Hoe passen we dit toe op grote schaal? Wat is er nodig om een eco systeem te creëren waarbinnen materialen met iedere fase meer opbrengen en wat is die opbrengst dan precies? 


Powered by RedCircle


Deze uitzending is live opgenomen tijdends The Dutch Design Week in Eindhoven. 

Presentatie is in handen van presentator en dagvoorzitter Lars Sørensen.  


Meer over deze uitzending

De uitdagingen die voor ons liggen op het gebied van materialen, klimaat en co2 zijn niet gering, maar een groeiende groep ondernemers geloofd een oplossing te hebben gevonden in hebben in hoe we omgaan met onze grondstoffen. Ze redden materialen uit gebouwen of de zee en  proberen hier op industriële schaal producten van te maken. In de uitzending hoor je onder anderen; 


Iris Grobben, senior adviseur New Economy

Een regeneratieve visie voor organisaties helpt bedrijven toekomstbestendig te worden, 2 stappen verder dan duurzaamheid: klimaat positief. 


Jonah Link, senior impact specialist New Economy Belang van materialen die goed zijn voor de natuur, welke indicatoren kan je daarin meenemen? Hoe snel groeit iets ten opzichte van gebruik? Niet enkel CO2 maar ook voordeel voor overige ecosysteemdiensten? 


Regeneratieve boeren en materialenmakers met o.a.  

Eric Lijntjes de kracht van de bijzonder Anna Paulowna

boom, in Nederland samen een productiebos maken, binnen 10 jaar van boom tot kast?


Marjanne Cuypers-Henderson en Astrate Krijgsman van Bleublocks Seawood. Een kastonderdeel wat goed is voor schoonmaken van de oceaan, veel co2 opneemt en prachtig glinstert in je huis? 


Klaske Postma en Celestine Briët van Hier

Van de schatkamer van natuurgebieden prachtige kleurrijke materialen maken? Laat je verbazen van de waarde uit natuurlijke reststromen en vezelteelten. 


John Smits Sustainable Advanced Materials (SAM). Hoe helpt olifantengras de duurzame transitie en welke panelen dragen bij aan een goed ecosysteem? 


Stadshout samenwerkingen met o.a. Amsterdam, Haarlem, Nijmegen, Dordrecht en Eindhoven Dommelschekracht. Pepijn Duijvestein mede oprichter van Biobaseddesign, concept ontwikkelaar en regeneratieve ondernemer. 


Daarnaast zullen er verschillende ontwerpers reageren op het eerste product van Biobaseddesign, de RMC serie. Ook is er ruimte voor reacties uit het publiek en vragen te stellen aan alle regeneratieve makers. Wil je contact maken met de dj in de studio stuur een whatsapp berichtje naar 

06-421 421 33

Wil je meer werten over One Day Radio? Kijk dan even rond op de site. Wij zijn je radio station voor interne communicatie of een event. Al onze uitzendingen en podcasts zijn maatwerk, wij maken radio van jouw inhoud!