De Week van het Werkgeluk start op maandag 25 september. Vanuit Politie voor Iedereen willen wij hier graag aandacht aan besteden, want o.a. werken in een veilig & inclusief team is hiervoor een vereiste en wie wil er nu geen geluk?


Op deze pagina zal er per dag een nieuw item verschijnen, benieuwd wat dat is? Onderstaand vind je alvast de programmering terug:


Maandag - De aftrap


Het hoe en waarom over werkgeluk


De 4 P’s 

Werkgeluk bestaat uit de 4 P’s, weet je al welke dit zijn? 

Nog niet? De 4 P’s van werkgeluk zijn:


  • Purpose: het hogere doel en waar je aan wilt bijdragen in de wereld
  • People: de verbinding die je hebt met collega’s
  • Progress: het behalen van resultaten in betekenisvol werk en ontplooiing
  • Positivity: lachen en plezier maken 


Het ontwikkelen van deze P’s zorgt voor werkgeluk. Nog net een tandje dieper in de geluksstof duiken? Zie voor meer informatie: 


https://weekvanhetwerkgeluk.nl/pijlers-van-werkgeluk/


Powered by RedCircle

Dinsdag - De Challenge


De challenge: hoe heeft jouw team dit voor elkaar gekregen?


Op dinsdag 26 september wordt de challenge en de voorwaarden van de challenge bekend gemaakt. 

Binnen de challenge wordt er aandacht besteed aan hoe teams met elkaar werkgeluk creëren met het uiteindelijke doel om van elkaar te leren en de best practices te delen. 

Wij zijn op zoek naar mooie voorbeelden in de organisatie over werkgeluk om van te leren. Kortom: hoe heeft jouw team het hebben van werkgeluk voor elkaar gekregen? Laat van je horen!

Werkgeluk from PVI on Vimeo.

Woensdag - Interne kennis

Het wiel opnieuw uitvinden? Natuurlijk niet! Er is intern al zoveel kennis!


Op woensdag 27 september wordt er aandacht besteed aan de kennis die al binnen de politie aanwezig is op het gebied van werkgeluk. Kies jouw event / workshop uit die bij je past!

De kans aan mezelf te werken was voor mij een no-brainer. Ik pluk er nu in mijn werk en privéleven de vruchten van.” Maak jij net als onze collega Annemarie een keuze uit de workshops, zelfscans en webinars om jouw inzetbaarheid en werkgeluk te vergroten? Ga naar de: internetpagina Samen Inzetbaar

Maak gebruik van het aanbod om kennis op te doen, meer in balans te komen en tijd voor jezelf te nemen om te leren en te ontwikkelen. Als je goed in je vel zit, ervaar je meer werkgeluk en ben je (nog) beter inzetbaar. In een kort en krachtig animatiefilmpje zie je waar duurzame inzetbaarheid bij de politie over gaat: animatiefilmpje intranet of animatiefilmpje vimeo

 

Donderdag - Live Radio!


Radio-uitzending: Recap Week van het Werkgeluk (11:00 - 14:00)


Deze radio-uitzending is voorzien met videobeeld en ondertiteling, klik op deze link: Teams versie van radio uitzending met ondertiteling >> 


Op 28 september is er een radio-uitzending, van 11.00 uur tot 14.00 uur. Je kunt deze uitzending volgen via de luister knop onder op deze site.  Als luisteren niet mogelijk is kun je de teamsmeeting met live vertaling en beeld volgen. 


Inspirerende sprekers krijgen podium om hun verhaal te delen over wat werkgeluk is, hoe je werkgeluk kunt vergroten en wat dat voor hen betekent. 


11:00 uur Jacco Vingerling (Externe spreker )

De 15 onderdelen van geluk en welke app kan ondersteunen om dit uit te voeren?

11:30 uur Miriam Keizer HRM

Hoe maken wij werkgeluk toegankelijk binnen de politie?

12:00 uur Asha Lalai  (Externe spreker)

Hoe haal je het geluk in jezelf naar boven?

12:30 uur Liesbeth Huyzer Korpsleiding 

Inclusieve en veilige teams in relatie tot werkgeluk.

13:30 uur Bas Kersten Opgavemanager PVI 

Werkgeluk op drie niveaus; persoonlijk, team/ leiderschap en organisatie.


Tussen de inspirerende verhalen draaien wij tussendoor muziek die aangevraagd zijn door collega’s. Mocht jij ook jouw geluksnummer willen horen tijdens deze uitzending dan kun je dit nummer indienen via deze site of het telefoonnummer 06-42142133


Vraag hier  je 'geluksnummer' aan en wie weet hoor je jouw plaat terug tijdens de uitzending!
Klik hier >>